Naša misija

Naša misija je zaštita i dobrobit vjeverica na području turističkih naselja Galijot i Bellevue u porečkoj Plavoj Laguni. Volonterski brinemo o više od 50ak vjeverica koje nastanjuju ovo prekrasno područje, a osnovni su nam ciljevi njihova sigurnost i udobnost te promicanje svijesti o potrebi za pravilnim odnosom prema malim životinjama.


Od siječnja 2024. pokrenuli smo i projekt "Pružimo ruku prirodi" usmjeren na repopulaciju crvenih vjeverica u samom gradu Poreču, gdje ih je nekada bilo puno, a sada ih gotovo više nema. Ovaj projekt obuhvaća: šumicu između Doma zdravlja i Centra za socijalnu skrb, Bakinu šumicu, Naftaplin i Pical.

Velika podrška i partneri na projektu su nam Grad Poreč i Valamar Riviera d.d., stručni suradnik i podrška nam je Zoološki vrt grada Zagreba, te razne druge ustanove poput: Natura Histrica, Zdravi grad Poreč, Veterinarska bolnica Poreč i Turistička zajednica grada Poreča.


Kroz edukaciju želimo javnosti podići svijest o važnosti poštovanja prirodnog okoliša vjeverica te o potrebi za suosjećanjem prema divljim životinjama. Aktivno brinemo o njihovoj dobrobiti, osiguravajući im dovoljno hrane i vode te pravovremene veterinarske skrbi kad je ona nužna. Predanost njihovoj zaštiti potiče nas da se i sami neprekidno educiramo o njihovim potrebama.


Radimo na očuvanju ravnoteže između čovjeka i prirode, uz nadu da ćemo i druge inspirirati da nam se pridruže u našoj misiji brige i zaštite vjeverica, kako bi i buduće generacije mogle uživati u njihovom društvu na području cijeloga grada.

O nama

Šaptači vjevericama

CONNY PETÖ ĐENEŠ

Rođena sam i odrasla u Osijeku na Sjenjaku. Od malena obožavam prirodu i životinje, još sam kao dijete spašavala mačiće, ptičice, pa čak i guštere, gliste i bube. Nekome je to smiješno, ali nikada nisam mogla gledati kako se neka buba muči ako je npr. pala na leđa, morala bih ju okrenuti u ispravan položaj. Cijeli život hranim ptičice, i iako sam odrasla u Slavoniji, za mene je bilo prirodno preći na vegetarijanstvo. Vegan sam od 2002. godine. Ljudi su me s vremenom prozvali „šumska vila“ i „šaptačica malim životinjicama“.


Po struci sam transpersonalna psihologinja, iscjeliteljica i terapeutkinja prirodne medicine (homeopatija, ayurveda, biorezonanca, aromaterapija). Od svoje 15-te godine zanimam se za duhovnost, psihologiju i umjetnost (posebno slikanje), a u 18-oj godini već sam se počela baviti sa tim.


2006. godine osnivam Udrugu u Vukovaru i u suradnji sa Europskim domom Vukovar koji je tada predvodila prof. dr. sc Ljiljana Gehrecke započinjem rad sa ženama i djevojčicama u Vukovaru i Osijeku te sam pokrenula projekte: “Zdrava i sretna žena” i “Terapeutski ples za djevojčice i žene”. Također sam aktivno surađivala na projektu Ecosana, koji je vodila Ljiljana Gehrecke. Paralelno s time, obnašala sam dužnost predsjednice Udruge BOSINO (Briga O Starim I Nemoćnim Osobama) gdje sam brinula o najugroženijim osobama na području grada Vukovara i okolice, te surađivala s Poliklinikom Nado i Ustanovom Slanovic u Osijeku u djelatnostima prirodne medicine i terapeutskog plesa.


Kroz godine sam se aktivno angažirala u nevladinom sektoru, fokusirajući se na umjetnički, terapeutski, humanitarni i volonterski rad na područjima grada Vukovara i Osijeka.


Kroz svoje obrazovanje stekla sam znanje i iskustvo kako u Hrvatskoj, tako i u Španjolskoj, Austriji, Engleskoj i SAD-u. Pored završenog studija transpersonalne psihologije i seksologije (sa specijalizacijom za zlostavljane žene), uspješno sam završila i koledže za psihoneuroimunologiju, homeopatiju, aromaterapiju te jyotish-ayurvedsko savjetovanje. Također sam prošla tečajeve iz NLP-a (neurolingvističko programiranje) i AVP-a (alternativa nasilju), edukaciju za IMEDIS biorezonancu i ASTROMED, jednogodišnju edukaciju za psihološkog savjetnika, te Atlas Therapy i Theta healing edukaciju, dvogodišnju edukaciju za transperosnalnu hipnozu i hipnoterapiju, transakcijsku analizu TA 101 (metodu psihoterapije) te virtualnu terapiju. Uz to, prošla sam brojne plesne i umjetničke edukacije koje sam integrirala u svoj rad.


Godine 2011. preselila sam se u Poreč i od tada tamo vodim Centar Zdravlja Harmonija te obrt Harmonija u kojem pružam terapijske usluge i savjetovanja. Svoje znanje i vještine koristim za dobrobit stanovnika Istre, ali i za pomoć ljudima diljem svijeta putem Skype konzultacija na hrvatskom i engleskom jeziku. Također sam kolumnistica o zdravlju za Parentium Media te urednica portala Harmonija.


U slobodno vrijeme se posvećujem pisanju knjiga i kolumni, plesu te slikanju/crtanju pod mentorstvom Eugena Varzića. Redovito prakticiram jogu, transcendentalnu meditaciju i TM sidhi program te sam ljubiteljica argentinskog tanga kojem vježbam pod vodstvom Elia Bašana u plesnoj školi Dansel. Uživam u šetnjama u prirodi te brizi za vjeverice. Također sam strastvena čitateljica duhovne i psihološke literature. Posebno me privlače anđeli i vile, te se njima nadahnjujem u svom radu i životu.

DRAŽENKO POŽARIĆ

Draženko Požarić zaljubljenik je u prirodu, naročito vjeverice. Od 2003. godine do danas vlasnik je i urednik porečkog nezavisnog portala Parentium.com.


Prethodno se bavio programiranjem, trgovinom i servisom klima uređaja te izradom web aplikacija.


Ljubitelj je i zaštitnik vjeverica o kojima uz suprugu Conny skrbi već četiri godine. Aktivan je i na Twitteru gdje njegove filmiće i fotografije s vjevericama prati mnogo ljudi


Voli šetnje u prirodi, uživa u glazbi i vozi bicikl. Proteklih nekoliko godina u slobodno vrijeme prakticira Rekonekciju i meditaciju.


Centar Zdravlja Harmonija

Udruga Centar Zdravlja Harmonija, osnovana 2006. godine, njeguje suštinsko značenje riječi "harmonija" koje dolazi iz grčkog jezika i označava sklad i sporazum između suprotnosti. Njihova misija obuhvaća postizanje ravnoteže u različitim aspektima života.


Centar se bavi terapeutskom umjetnošću, transpersonalnom psihologijom, hipnoterapijom, iscjeljivanjem te promicanjem svijesti o zdravlju i okolišu. Osim toga, posebno smo posvećeni zaštiti crvenih vjeverica i ekološkoj osviještenosti. Naši programi potiču pojedince da postignu sklad u sebi, duhu, tijelu, odnosima s drugima, prirodom i kozmosom.

Cilj nam je unaprijediti kvalitetu života korisnika kroz svijest i odgovornost prema vlastitom zdravlju te poštovanje prirode i njenih resursa.


Centar Zdravlja Harmonija
Poreč
OIB: 73413682747
IBAN: HR6823400091110237143

Kontakt: centar.zdravlja.harmonija@gmail.com

www.nebeska-harmonija.hr

© Centar Zdravlja Harmonija 2006-2024

NAPOMENA: Sve informacije na stranici su edukativnog karaktera, za specifične potrebe vjeverica kontaktirajte veterinara i centre za zaštitu divljih životinja.

95% fotografija autori su Conny & Dražen, ostalo su Graziella Mureta i Geert Weggen te licencirane fotografije sa Pixabay i Shutterstock.