Stanovnici vjeveršume

Upoznajte porečke vjeverice - naše šumske ljubimce!

Porečke vjeverice su naši šumski ljubimci i dragi krznati prijatelji, s kojima se svakodnevno družimo i o kojima brinemo, podijeljeni su se u 5 bandi (na 5 teritorija u turističkim naseljima Galijot i Bellevue, na ulazu u Poreč). Njihova populacija varira od tridesetak do pedesetak, stvarajući živahnu dinamiku koja je svojstvena prirodnim sredinama.

Osim toga, pokrenuli smo projekt "Pružimo ruku prirodi" sa ciljem repopulacije vjeverica u samom gradu Poreču na četiri lokacije: šumica između Doma zdravlja i Centra za socijalnu skrb, Bakina šumica, Naftaplin i Pical.

Banda kod restorana

Koki Balboa

Kralj Vjeveršume, alfa vjeverac, crvenkasto smeđe boje. Vođa bande kod restorana. Umiljato stvorenje. „Lud kao puška“ – trči za turistima i moli za hranu. Razigrani cirkusant i zabavljač.


Upoznali smo ga u Rujnu 2019. godine kao odraslog vjeverca. Nestao je 21.09.2022. Pružio nam je 3 godine veselja i radosti, za što smo mu zahvalni. Obožavao je jesti bademe, kikirikije, pinjole i jabuke. Imao je najljepši rep od svih vjeverica.


On i Maji su prve vjeverice koje su nam prišle i s kojima smo se počeli družiti. Naši prvi šumski prijatelji.


Nadimak Balboa dobio je jer se stalno tukao sa drugim vjevericama braneći svoj teritorij, a nekoliko puta je stradao i zadobio ozlijede od vrane i drugih životinja.Vjeverica Vjeka video

Vjeka

Kokijeva ljubav i životna partnerica. Umiljata, nježna i plaha vjeverica sjajno crne boje. Imali su puno dječice skupa. Od kada je Koki nestao, promijenila je karakter i postala „opasna“ – tjera sve druge vjeverice i vjerno čuva njezin i Kokijev teritorij.


Dosta mjeseci je prošlo nakon Kokijevog nestanka, ona još uvijek nije pronašla drugog vjeverca za partnera. Još uvijek tuguje… i živi usamljeničkim životom.


Pari se i ima bebe, ali uvijek je sama.

Maya

Vjekina sestra. Uvijek su bile skupa. Prelijepa „vjeverica manekenka“ koja se voljela naslikavati. Uvijek je pozirala. Rado bi nam dolazila u krilo jesti. Sjajno crne boje. Kada je bila mala, zvali smo ju Plašljivko, jer su joj trebali mjeseci da nam priđe na bliže od metar. Nestala je sredinom ljeta 2022.

Vjeverice "Tri prasićka" video

Tri prasićka

Preslatke tri vjeverice, koje su bile flekave kao bebe, pa smo ih nazvali tri prasička. Kasnije su postali prelijepi tamnosmeđe – crni vjeverci. Dolazili su nam po hranu iz ruke. Nestali su u ljeto 2022 godine.Vjeverac Sivko Restoranko video

Sivko Restoranko

preslatki tamno sivo-smeđi vjeverac kojeg često možete pronaći na zidiću kod restorana. Hrabro vjeverac, koji napada vrane, galebove i golubice. Neda se otjerati, već brani svoj teritorij i hranu. Većina vjeverica pobjegne od vrana i galebova, on ne! Dobio je nadimak “Restoranko” jer se uvijek mota oko restorana.

Nestao je u proljeće 2023.

Vjeverac Koki junior video

Koki junior

Kokijev potomak sa kojim smo se lijepo družili. Crvenkasto-smeđe boje, poput tate. Nestao sredinom ljeta 2022.


Kokica

posljednja Kokijeva kćer. Isti tata izgledom i ponašanjem. Njegova slika i prilika. Ostala je uz mamu kod restorana, nakon što je Koki nestao.


Svaki dan nas je uveseljavala, poput svog tate… Nestala je u siječnju 2024.


Vjeverica Mimi video

Mimi

Prelijepa tamnosmeđe-crna Vjekina kćer, sjajne i guste dlake sa kitnjastim repom. Druži se sa Mrkvicom i Mayom Ginger s kojima dijeli teritorij.

Vjeverica Mini Kokolina video

Mini Kokolina

Preslatka Kokijeva kćer, u potpunosti nalik na tatu. Živjela je oko 3 mjeseca, jer ju je usmrtio pas.Gurko

Gurko je totalno "ludi vjeverac". Ponaša se kao Koki i Sivko Agresivko zajedno. Prava mala diva. Nestrpljivko, sve mora biti po njegovom. Stalno se gura, zahtjeva i traži pažnju, zbog čega je i dobio ime Gurko. Sin Shiny i Majog, rođen na proljeće 2023. Kada je bio mali zvali smo ga Uško, jer su mu se uši zadnjem otvorile u odnosu na druge bebe.


Leo

Leo je prekrasan alfa mužjak. Gurkov brat, sin Shiny i Majog. Rođen na proljeće 2023.


Ajna

Ajna je prelijepa kćerkica Maye GInger. Rođena je na ljeto 2023.


Gomila beba

Bebe

Banda kod odbojkaškog

Vjeverac Maji video

Maji

Naš lutak! Naš najstariji i najvjerniji šumski prijatelj. Pravi frajer i ljepotan crvenkastosmeđe boje. Postao je alfa vjeverac od kada nema Kokija. On i Koki bili su najbolji prijatelji, uvijek skupa, iako su se povremeno znali i potući. Iako je već starčić, još uvijek je vođa bande kod odbojkaškog igrališta.


Vjeverica Shiny video

Shiny

Ljubav i životna partnerica od Majog. Dobila je ime po prelijepoj sjajnoj dlaci tamnosmeđe boje. Prava je mazljivica. Ali je i veliki borac, hrabra i vješto tjera druge vjeverice sa svog teritorija. Nakon Kokija, ona je prva vjeverica koja se počela penjati po nama i dolaziti nam u krilo. Kada je bila manja, zvali smo ju Ljutko, jer je stalno nešto protestirala, ljutila se i dizala uzbune.

Vjeverica Mini Kokolina video

Bella

Prelijepa tamnosmeđa vjeverica sjajne dlake. Shinyna sestrica. Prava ljepotica, kao što joj ime kaže. Rado nam je jela iz krila i ruke. Zadnji put smo je vidjeli krajem ljeta 2022.

Sivko Mazljivko

ljubav mala vjeveričja. Tamno sivo-smeđi vjeverac koji se obožava maziti i penjati po nama te jesti dok nam sjedi na dlanu ili ramenu. Voli da ga češkamo i masiramo. Provodi vrijeme između odbojkaškog i restorana, a ponekad nestane na nekoliko mjeseci, pa se vrati. Sin je Shiny i Majog.

Vjeverica Mrvica video

Mrvica Fićo

Kokijeva sestra. Umiljata crvenkastosmeđa vjeverica, koja se rado penjala po nama i jela sjedeći nam na krilu. Dok je bila bolesna zvali smo ju Bubi. Zadnji put smo je vidjeli sredinom ljeta 2022.

Vjeverac Maji Maji video

Maji Maji

Preslatki crvenkastosmeđi vjeverac, sin Majog i Shiny. Isto tata po ponašanju i izgledu. Preselio se na neki drugi teritorij, ali svakih par mjeseci dođe nas obići i pozdraviti.

Vjeverac Alvin video

Alvin

Vrlo poseban, razigran i uvijek veseo vjeverac, tamnosmeđe, gotovo crne boje. Boravi na teritoriju između odbojkaškog i klupe, a u zadnje vrijeme se pojavljuje kod kružnog toka i flertuje sa Kokicom.

Nažalost i on se razbolio ove zime i nestao je u veljači 2024.

Vjeverica Bebac Slatkiš video

Bebac slatkiš

Slatka beba vjeverica crvenkastosmeđe boje, dijete Shiny i Majog. Vrlo druželjubiva. Vidjeli smo ju zadnji put u prosincu 2021.

Vjeverica Kaputić video

Kaputić

Beba vjeverica, bogatog krzna tamno smeđe boje i prelijepog, kitnjastog repa. Djeluje kao da na sebi ima prekrasan kaputić. Dijete Belle. Vidjeli smo ju zadnji put listopadu 2022.

Vjeverica Ruby video

Ruby

Kćer Majog i Belle. Zubina vršnjakinja i najbolja prijateljica. Kada je Zubi uginula, Ruby nas je pratila i nepomično stajala s nama i gledala u Zubi, pola sata dok smo se opraštali od nje. Nije ju zanimala hrana, ni ništa, samo je nepomično promatrala Zubi. Iako nam dođe vrlo blizu, nikad još nije uzela hranu iz ruke, niti bila preblizu. Dan nakon Zubine sahrane, došla ja skroz do nas i njuškala nas punih 15 minuta – osjećala je na nama Zubin miris. To ni jedna vjeverica nikada nije napravila. Često puta ju znamo sresti u blizini Zubina grobića. Vrlo je posebna po ponašanju i po boji. Ima crvenkasto-narančasto-svijetlo smeđe krzno – jedina je takve boje. Od kada nema Zubi, uvijek je sama. Mislimo da su i gnijezdo dijelile, jer su se uvijek skupa spuštale sa istog stabla.

Mrkvić Vila video

Mrkvić Vila

Preslatka crvenkasto narančasta vjeverica rođena na ljeto 2023. Kćer Shiny i Majog. Maji očito u sebi ima puno "ginger" gena, jer je već više puta napravio crvene bebe.Pahuljica

Pahuljica je nježna vjeverica rođena na ljeto 2024. Kćer je Majog i Shiny.


"Uljez"

Prekrasan odrasli crveni vjeverac koji se pojavio početkom 2024. kada je počelo parenje. Povremeno dođe i onda opet nestane. Prozvali smo ga od milja "uljez" jer ga do sada nismo viđali, smo se stvorio od nekud. Ako se zadrži, dobit će ljepše ime. :-)


Gomila beba

U proljeće i ljeto uvijek ima gomila novih beba, neke stradaju, neke odsele na drugi teritorij. One koje ostanu dulje od 6 mjeseci dobiju ime.

Banda kod klupe

Vjeverica Blackie video

Blackie

Šefica - kraljica Vjeveršume. „Strah i trepet“ za sve oko sebe. Vrlo posebna crna vjeverica. Dosta je krupnija u odnosu na ostale vjeverice, skoro za trećinu tijela, zbog čega mislimo da je druge sorte, Sciurus meridionalis ili kalabrijska crna vjeverica, vrste autohtone za Kalabriju i Bazilikatu na jugu Italije.

Ne znamo kako je dospjela na Galijot; pretpostavljamo da ju je netko od gostiju donio.

Velika maza. Obožava jesti pinjole i sjemenke suncokreta.

Skupa sa Majim, bila je najstarija vjeverica. Ima puno potomaka iza sebe, prelijepih crnih i crveno-narančastih vjeverica. Mama je Zubić Vili, Sivku Agresivku, Nami Nimi, i mnogim drugim vjevericma i vjevercima. Životni partner joj je Ginger – često provode vrijeme skupa, iako se povremeno i potuku, jer su oboje alfe! Uginula od bolesti 16.03.2024. u svojoj sedmoj godini života.

Vjeverac Ginger video

Tata Ginger

Aristokrat među našim vjevericama. Također ne znamo od kuda se pojavio, jer boje je poput vjeverica koje žive na sjeveru Europe i Rusiji. Pretpostavljamo da je i njega, ili njegovog pretka, netko od gostiju donio sa dalekog sjevera.

Ljeti ima krzno prelijepe narančasto-bijele boje, dok zimi krzno promijeni boju u svijetlo sivu sa elementima narančastog. Trebalo mu je sedam mjeseci da nam ukaže povjerenje i počne se družiti sa nama. Punih sedam mjeseci nas je promatrao sa vrhova pinija, dok se nije odlučio spustiti i uzeti jedan kikiriki.

Ponašanjem se poprilično razlikuje od ostalih vjeverica, baš kao i njegovi potomci. Vrlo je oprezan, teško ukazuje povjerenje. Ima vrlo graciozne kretnje i aristokratsko držanje. On i Blackie su zanimljivi par, jer se oboje razlikuju od ostalih vjeverica tipičnih za naše krajeve. Nažalost, kako se Blackie razboljela i on je nestao.

Vjeverica Mama Ginger video

Mama Ginger

Prelijepa crveno-narančasta vjeverica koja nam je povjerila svoje 3 ginger bebe. Svi četvoro bili su s nama cijelu prošlu sezonu 2022. i na jesen su svi četvoro nestali.


Vjeverac Ginger Junior video

Ginger Junior

Prvi Gingerov sin kojeg smo upoznali. Prelijep poput tate. Bio je s nama oko 6 mjeseci i onda nestao.


Vjeverice 3 Ginger bebe video

Ginger bebe

Preslatke tri bebe tate i mame Gingera s kojima smo se družili cijelu sezonu 2022. nakon čega su nestali skupa sa mamom.

Vjeverac Speedy video

Speedy

Zaigran i jako brz vjeverac. Sin Blackie i Gingera, rođen na proljeće 2023. Vrlo je hrabar i znatiželjan, prvi nam je prišao od svih beba.

Nestao u kasnu jesen/zimu 2023.


Vjeverac Diego video

Diego

Speedyev brat - sin Blackie i Gingera. Rođeni su zajedno sa još jednom crnom sestricom na proljeće 2023. Na ljeto 2023. Blackie je ponovo rodila - tako da imaju još dvije crne i dvije crvene sestrice ili braću. Diego je nestao početkom proljeća 2024.


Vjeverac Diego video

Karmen

Sestra Speedya i Diega - kćer Blackie i Gingera. Rođeni su zajedno na proljeće 2023. Na ljeto 2023. Blackie je ponovo rodila - tako da imaju još dvije crne i dvije crvene sestrice ili braću. Karmen je nestala početkom proljeća 2024.


Vjeverica Mini Kokolina video

Zubić Vila

Ne preboljena naša mala ljubav. Predraga mala vjeverica tamno smeđe, gotovo crne boje. Rodila se 16.05.2022. skupa sa još četvoro braće i sestara. Mama im je Blackie, tata Ginger. Nažalost, za razliku od braće i sestara, Zubi je rođena sa deformacijom – zub joj je rastao u krivo, zbog čega se nije trošio i izrastao je prevelik. Vjevericama zubi rastu kao nama nokti i ako izrastu previše, to ih na kraju dovede do smrti.

Unatoč jakim bolovima i mukama što nije bila sposobna samostalno jesti bez nas, bila je veliki borac – borila se za svaki zalogaj i za život. Koliko god da se mučila, uvijek je bila vesela i draga.

Dali smo sve od sebe da dragoj maloj Vili olakšamo život i pomognemo joj; vodili smo je i veterinaru u dva navrata, ali nažalost upala koja se stvorila u ustima i njezinom ždrijelu, bila je prejaka i draga Zubić Vila nas je napustila 19.01.2023. Sahranili smo ju pokraj njezine tri sestrice, i nadamo se da sada veselo trčkara i jede lješnjake na nekom ljepšem mjestu.

Vjeverica Nera video

Nera Imposterica

Zubina seka. Izgleda identično poput svoje seke Zubi. Nadimak Imposterica je dobila zbog toga, jer nas je često puta pokušavala prevariti, pretvarajući se da je Zubi, ne bi li dobila hranu koju smo svaki dan posebno pripremili za Zubi, na način da smo je samljeli i dovoljno usitnili, da bi Zubi mogla jesti. Ona je jedina preživjela od njih petoro iz istog legla. Nestala u siječnju 2024.

Vjeverica Mini Shiny video

Mini Shiny

Neprežaljena, predraga i umiljata vjeverica tamno smeđe boje poput mame Shiny. Bila je hrabra, pitoma i rado se družila sa nama. Voljela se maziti, bila je jako hrabra i rado sjedila u krilu i jela. Nije navršila ni godinu dana, kada ju je usmrtio pas. Ona je prva vjeverica koju smo sahranili.

Vjeverica Nami Nimi video

Nami Nimi

Prelijepa crna vjeverica poput mame Blackie. Izgledom i ponašanjem najviše podsjeća na mamu, od svih njezinih braće i sestara. Penje se po nama, jede nam iz krila, vesela je i razigrana. Za životnog partnera odabrala je Richija.

Vjeverica Mini Kokolina video

Richi

Umjetnička duša. Djeluje pomalo smotano, ima specifične usporene kretnje poput tate Majog, ali kada je potrebno vrlo je brz. Umiljato stvorenje, uvijek spreman za druženje. Kada je bio mala beba pokušavao je orah „zakopati“ u beton. Vrlo rado nam sjedi u krilu dok jede. Jednom zgodom dok je bio još mali, kada su nam prilazili turisti da ga slikaju kako jede u krilu, okrenuo se prema njima i počeo glasati zvukom uzbune, tj. „vikati na njih“ pokušavajući nas tako „obraniti“ od njih. Bilo je vrlo komično, pa smo ga tada prozvali Richard Lavljeg Srca i tako je ostao Richi.

U međuvremenu je izrastao u prelijepog vjeverca, koji je u Nami Nimi pronašao svoju životnu partnericu. Crvenkasto-smeđe je boje, poput tate Majog.

Vjeverica Kokolina video

Coccolina

Kokijeva kćer, ponašanja i izgleda poput tate. Prelijepa, nježna i draga vjeverica crvenkasto smeđe boje. Rado se penje po nama i jede nam u krilu. Ponekad nam uđe u torbu ili ruksak u potrazi za kojom poslasticom.

Od rođenja ima problem sa kroničnom upalom desnog oka. Svakih par mjeseci joj se upali i zagnoji kesica ispod oka, pa ju često moramo liječiti, što nije uvijek lako, jer vjeverice sa glavom zakopavaju hranu, tako da na oko stalno dolazi zemlja. Životni partner joj je Sivko Flekica. Uginula od bolesti 30.03.2024.

Vjeverac Sivko Flekica video

Sivko Flekica

Sin Belle. Dragi tamno smeđi vjeverac. Voli sjediti na klupi pokraj nas i jesti. Poseban je po tome, jer na njušci ima jednu bijelu flekicu, po čemu je i dobio ime. Volio je provoditi vrijeme sa Kokolinom. Dijelili su gnijezdo. Kako je ona uginula, preselio se na drugi teritorij.

Sivko Agresivko

Mazljivi i jako pitomi, drago vjeverac, tamnosmeđe, gotovo crne boje. Sin je Blackie. Dobio je ime „Agresivko“, jer se ponašao vrlo specifično – npr. uhvatio bi me za ruku i ne bi je puštao, ili ne bi se nježno popeo na mene, već bi skočio; ponekad je znao i sa stabla, sa veće udaljenosti, skočiti na mene.

Volio je slušati kada mu se pjeva. Uvijek je solirao. Bio je uistinu poseban. Zadnji put smo ga vidjeli 15.07.2022.

Vjeverci braća Kokolino video

Kokolinići

Kokolinima braća. Bili su prelijepi mali vjeverci, crvenkasto smeđe boje. Bili su s nama oko godinu dana, i tada su nestali. Jako su voljeli jesti, a za našu pažnju znali su se potući, npr. tko će prvi sjediti u krilu.

Vjeverac Marko video

Marko

Prelijepi crni vjerac, brat Zubi i Nere, sin Blackie i Gingera. Povučen, ali umiljat vjeverac koji se rado družio s nama. Nažalost ovog ljeta (2023.) usmrtio ga je pas koji nije bio na povodcu.


Vjeverac Mirko video

Mirko

Prelijepi mladi crni vjeverac. Pitom, drag i razigran. Još uvijek traži svoje mjesto u društvo. Najčešće se druži sa Kokolinom i Sivkom Felkicom. Sin je Belle, brat od Ruby. Proljetos ga je lupio auto, ali hvala Bogu preživio je i izvukao se bez težih ozljeda. Bio je pod šokom 3 dana.

Mirko je nažalost nestao u ožujku 2024.

Vjeverac Michi Richi video

Michi Richi

Sin Richija i Nami Nimi. Preslatki bebac vjeverac crvenkasto smeđe boje poput tate. Družio se s nama par mjeseci i uzimao nam hranu iz ruke. Nestao je u Prosincu 2022.

Vjeverac Boško video

Boško

Vrlo poseban vjeverac skroz sive boje, prelijepog kitnjastog repa. Bio je pitom i rado nam je dolazio. Družio se s nama oko godinu dana i tada je nestao. Rođen u ljeto 2021.

Vjeverac bebac Hrabrić video

Bebac Hrabrić

Najhrabriji bebac vjeverac kojeg smo vidjeli. Crvenkasto smeđe boje, poput mame Gricke. Uvijek je bio u društvu Blackie i drugih starijih vjeverica, koje su ga stalno tukle i tjerale, ali on se nije dao smesti i hrabro im se suprotstavljao te se stalno vraćao. Imao je vrlo poseban karakter, koji se na vidi svaki dan. U prosincu 2021. smo ga zadnji put vidjeli.

Vjeverica beba Gricka video

Beba Gricka

Još jedna preslatka beba, boje i ponašanja poput njezinog brata Bebca Hrabrića. Nestala je otprilike kada i njezin brat. Rođeni su na proljeće 2021.

Vjeverac Loris video

Loris

Presladak vjeverac, rođen na ljeto 2023. SIn mame Blackie i tate Gingera.

Bebe vjeverice video

Gomila beba

Blackie i tata Ginger su imali svake sezone jako puno beba. Uz njihova bebe tu su i bebe Richija i Nami Nimi. Na slici je zadnja Blackiena "Ginger beba" rođena na ljeto 2023. sa još jednom crvenom i 3 crne bebe.

Banda kod vježbališta

Vjeverica Maya Ginger video

Maya Ginger

Naš fotomodel! Posebna ljepotica crvenkasto smeđe boje, koja se voli slikati. Jako je oprezna i plaha, ali kada je potrebno vrlo je hrabra i brza. Vidjeli smo ju kako napada vrane u nastojanju da sačuva svoju hranu. Uveseljava nas već treću godinu za redom. Rođena je na proljeće 2021.

Vjeverica Mini Kokolina video

Gricko

Uistinu poseban vjeverac crne boje. Dobio je ime po tome, što kad je bio mali, volio je ugristi za prst. To nije radio zlonamjerno. Vjeverice kada žele iskazati svoju zahvalnost, povjerenje i privrženost rade to na način da vam nježno gricnu ili poližu prst. No, Gricko je svoje iskazivanje ljubavi odveo na novi nivo – njemu se to sviđalo raditi i baš je tražio da gricne prst. U međuvremenu, je izrastao u prelijepog alfa vjeverca, koji polako preuzima Kokijev teritorij, budući da Kokija više nema. Za životnu partnericu odabrao je Mrkvicu.

Nažalost i Gricko je nestao u početkom 2024.

Vjeverica Mrkvica video

Mrkvica

Izgledom podsjeća na vjeverice iz Njemačke, jer je skroz narančasto-crvene boje. Ima prelijep kitnjasti rep. Druži sa Mayom Ginger, jer dijele teritorij, a većinu vremena provodi sa svojim partnerom Grickom. Bila je vrlo je plaha i trebalo joj puno vremena da se oduči doći po hranu, a sada ne neustrašiva alfica, koja svima pokazuje gdje im je mjesto . Jako je posebna.

Od kada je nestao njezin Gricko, provodi vrijeme sama ili u društvo Maye Ginger i Tik i Toka.

Vjeverica Sivka video

Sivka

Bila je naša draga šumska prijateljica s kojom smo se rado družili. Tamno smeđe i tamno sive boje. Dvije godine je donosila puno radosti u naše živote, sve dok nije stradala od strane psa, puštenog da trči po naselju bez povodca. Sahranili smo ju pokraj njezinih sestrica. Zauvijek će ostati u našim srcima.

Vjeverac Tik video

Tik

Braća Tik i Tok dječica su Maye Ginger i Gricka. Prelijepi crni vjeverci, koji rado dolaze po koji lješnjak, orah ili kikiriki.

Vjeverac Tok video

Tok

Braća Tik i Tok dječica su Maye Ginger i Gricka. Prelijepi crni vjeverci, koji rado dolaze po koji lješnjak, orah ili kikiriki.

Banda kod Bellevue

Vjeverica Gricka video

Gricka

Vjeverica crvenkasto smeđe boje, koja zauzima dva teritorija – jedan na ulazu u Galijot, a drugi na ulazu u Bellevue. Jedna je od naših prvih šumskih prijatelja i prijateljica. Posebna je po tome, da osim što nam jede u krilu, hoće se zavući i u džep od jakne. Jednom prigodom mi se popela na nogu i pokušavala otkinuti komad tajice, jer joj se sviđao materijal pogodan za izgradnju gnijezda!

Vjeverica Tina video

Tina

Grickina kćer. Hrabra i pitoma poput mame. Crvenkasto smeđe boje.

Vjeverac Tino video

Tino

Sin Gricke, brat Tine, plašljivi mali vjeverac crvenkasto smeđe boje. Pravi slatkiš.

Vjeverica Lina video

Lina

Prelijepa mala crna vjeverica. Skupa sam bratom i prijateljima čuva ulaz u Bellevue.

Vjeverac Lino video

Lino

Crni mladi vjeverac, brat od Line.

Vjeverac Gino video

Gino

Presladak narančasto crveni mladi vjeverac, koji stalno visi sa Grickinom dječicom, jer su otprilike iste dobi.


Gomila beba

Na slici je jedna od beba rođenih na ljeto 2023.

Banda kod Doma zdravlja


Bim, Bum i Bam

Bim, Bum i Bam su tri bebe vjeverice koje su spašene 13.08. i 15.08.2023. ispred Doma za starije i nemoćne u Poreču. Othranili smo ih i kada su napunili 3 mjeseca predali smo ih Zoološkom vrtu grada Zagreb u program reintegracije vjeverica u Hrvatskoj. Bilo je hladno vrijeme i morale su prezimiti u posebnim uvjetima do proljeća kada trebaju biti puštene na slobodu u Đakovačkom perivoju. Više o njima pogledajte OVDJE.

Bim

Bum

Bam

© Centar Zdravlja Harmonija 2006-2024

NAPOMENA: Sve informacije na stranici su edukativnog karaktera, za specifične potrebe vjeverica kontaktirajte veterinara i centre za zaštitu divljih životinja.

95% fotografija autori su Conny & Dražen, ostalo su Graziella Mureta i Geert Weggen te licencirane fotografije sa Pixabay i Shutterstock.