Poziv na volontiranje za brigu o porečkim vjevericama: Neka grad Poreč odjekuje ljudskom dobrotom!

Druženje s prirodom nikada nije bilo tako ispunjavajuće kao kada smo dio njenog očuvanja i brige. U srcu Poreča, predivnog gradića uz obalu, pruža se prilika za nešto posebno - volontiranje za brigu o porečkim vjevericama. Ova inicijativa ne samo da pomaže šarmantnim stvorenjima u njihovom prirodnom staništu, već i pomaže u edukaciji lokalne zajednice o važnosti suživota s divljim životinjama.

Poziv za volontiranje

1. Pružimo podršku vjevericama

Pitome vjeverice, svojom prisutnošću, obogaćuju naše šume i gradski pejzaž. Volonteri će im osigurati hranu i vodu tijekom cijele godine, posebno u težim vremenskim uvjetima. To će pomoći očuvanju njihovih populacija i njihovoj dobrobiti.


2. Edukacija kao ključ

Volonteri će imati priliku educirati prolaznike i lokalnu zajednicu o pravilima interakcije s vjevericama. Naučit će kako se ponašati kako bi se očuvala prirodna ravnoteža i osigurala sigurnost i dobrobit ovih šumskih stanovnika.

Kako postati volonter?

1. Prijavite se

Ako ste strastveni prema prirodi i životinjama te želite doprinijeti njihovom blagostanju, prijavite se za volontiranje. Vaša predanost će imati značajan utjecaj na očuvanje prirodne raznolikosti.


2. Odgovornost i strpljenje

Briga o vjevericama zahtijeva odgovornost, strpljenje i osjećajnost prema njihovim potrebama. Volonteri će biti svakodnevni heroji, osiguravajući da vjeverice imaju dovoljno hrane i vode te priliku za sretan i siguran život.

Benefiti volontiranja

1. Bliskost s prirodom

Volonteri će doživjeti neopisivu bliskost s prirodom kroz interakciju s vjevericama. Ovo iskustvo donosi smirenost i zadovoljstvo koje dolazi iz znanja da činite nešto veliko za naš planet.


2. Edukacija i svijest

Kroz svoj rad, volonteri će educirati ljude o važnosti očuvanja prirode i suživota s divljim životinjama. Svijest će se širiti kao val, dopirući do svakog pojedinca i potičući pozitivne promjene.

Volontiranje za brigu o porečkim vjevericama predstavlja priliku da se postane dio veće svrhe - očuvanja prirode i edukacije lokalne zajednice. Vaša uloga kao volontera donositi će radost vama i živahnost vjevericama, stvarajući harmoniju između ljudi i prirode.

Česta pitanja

1. Kako se prijaviti za volontiranje?

Prijaviti se možete putem naše web stranice - pošaljite nam email sa Vašim brojem telefona.


2. Koje obveze imaju volonteri?

Volonteri će redovito održavati hranilišta, osiguravati hranu i vodu te educirati zajednicu.


3. Mogu li se pridružiti i djeca?

Da, uz nadzor odraslih. Ohrabrujemo mlade da se uključe i nauče o važnosti brige o prirodi od malih nogu.


4. Trebam li imati iskustva s vjevericama ili volontiranjem?

Nije potrebno iskustvo. Bitno je imati ljubav prema prirodi i volju za učenjem i doprinosom.

© Centar Zdravlja Harmonija 2006-2024

NAPOMENA: Sve informacije na stranici su edukativnog karaktera, za specifične potrebe vjeverica kontaktirajte veterinara i centre za zaštitu divljih životinja.

95% fotografija autori su Conny & Dražen, ostalo su Graziella Mureta i Geert Weggen te licencirane fotografije sa Pixabay i Shutterstock.